Crizantema de aur – Editia 53

Festivalul  „Crizantema de aur” în acest an va fi structurat pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare; Concursul de Creație; Concerte și Recitaluri extraordinare susținute de mari artiști ai scenei românești și internaționale, de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” din România și din Republica Moldova, acompaniați de orchestre și de dirijori profesioniști.

Festivalul Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, va fi transmis integral în direct pe postul ETNO TV în perioada 23-24 octombrie 2020, în fiecare seară, începând cu ora 18.00., iar duminică, 25 octombrie a.c., ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureații celor două secțiuni de concurs. Postul Radio România Antena Satelor va transmite în direct seara de sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu ora 18.00.

Ediţia a 53-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată astfel:

 1. a) Concursul de Creaţie – vineri, 23 oct. 2020;
 2. b) Concursul de Interpretare – sâmbătă, 24 oct. 2020;
 3. c) Evenimente asociate
 • Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM;
 • Concursul de Interpretare: participă 13 concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova;
 • Acompaniază orchestrele „Dor românesc” – dirijor Ștefan Cigu şi
  „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu;
 • Juriul Concursului de Interpretare va fi format din interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România.
 • Juriul Concursului de Creaţie va fi format din compozitori din România, desemnaţi de UCMR.
 • Prezentatori: Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova. Ediția se desfășoară cu restricții impuse de reglementările legale actuale.