Descoperire la Curtea Domnească din Târgovişte. Vestigii noi arată că cetatea este mult mai veche

Ruinele Bailor Domnești

Arheologii au scos la lumină două morminte vechi, mai multe monede şi câteva fragmente de podoabe care datează dinainte de anul 1400. Toate acestea arată că tot în zonă a existat o biserică mult mai veche decât cea cunoscută, ridicată de Mircea cel Bătrân.

Vedeti filmuletul pe: http://stiri.tvr.ro/descoperire-la-curtea-domneasca-din-targoviste–vestigii-noi-arata-ca-cetatea-este-mult-mai-veche_51590.html#sthash.Ol8WPOPr.dpuf

Până de curând arheologii credeau ca Biserica Domnească peste care a fost construit Turnul Chindiei ar fi cea mai veche aşezare, ridicată de către Mircea cel Bătrân, în zona unde se află complexul muzeal Curtea Domnească.

Noile săpături le-au schimbat complet teoriile. Au fost scoase la iveală două morminte, mai multe monede şi câteva fragmente de podoabe.

Specialiştii susţin acum că în mod sigur, în apropiere a existat o altă biserică, ridicată în jurul anului 1300, sau chiar mai veche.

Pentru specialiştii Muzeului de Istorie din Târgovişte, vestigiile confirmă o ipozeză mai veche: Cetatea de la Târgovişte este mult mai veche decât se credea.

Monedele şi obiectele de podoabe descoperite vor putea fi admirate în cel mai scurt timp în cadrul colecţiei numismatice pe care o deţine Muzeul de Istorie.

Arheologii vor extinde săpăturile pentru a găsi şi urme din vechea biserica domnească.

Sursă: http://stiri.tvr.ro