Turiștii americani și spanioli vor să vină la Curtea Domnească

Curtea Domnească atrage tot mai mulți turiști străini, interesați de adevărata poveste a lui Vlad Țepeș.

Directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească, Ovidiu Cârstina, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost contactat, în luna februarie a acestui an, de o agenție de turism ce operează, în special cu Statele Unite ale Americii, care a anunțat că, începând cu acest an, Târgoviștea va fi inclusă în itinerariul turistic al acestei firme.

Astfel, în vara lui 2015, grupuri de câte 35 de turiști americani vor vizita Curtea Domnească. „Surpriza a fost cu atât mai plăcută cu cât ni s-a comunicat faptul că, pentru a introduce Târgoviștea în acest itinerariu, șeful firmei respective de turism, a venit în Târgoviște,a  vizitat muzeele, a văzut orașul și, de asemenea, s-a interesat și de posibilitățile de restaurante în oraș. Deci, a făcut acest lucru astfel încât să se asigure că turiștii, odată veniți la Târgoviște, vor avea ce să vadă și se vor simți bine. Pentru oraș, am introdus în agenda lor două muzee. Este vorba de Curtea Domnească din Târgoviște și expoziția permanentă Metamorfozele unui loc al memoriei. Deja am stabilit un traseu: odată sosiți la Târgoviște, vor merge la fosta unitate militară de la gară și de acolo vor veni la Curtea Domnească, urmând să meargă apoi la unul din restaurantele din Târgoviște și să-și continue apoi vizita la Bran și Peleș”, a declarat Ovidiu Cârstina.

Singura rugăminte a turiștilor americani a fost de a li se permite accesul de vizitare lunea, când, în mod normal, muzeele sunt închise. Directorul CNMCD Târgoviște spune, însă, că efortul nu este unul foarte mare și va fi o șansă ca numele și istoria Târgoviștei să fie duse mai departe de americani.

De asemenea, acesta a primit vizita unei alte agenții de turism, de data aceasta din Spania, care au venit la Târgoviște și și-au arătat intenția de a aduce, începând cu 2015, turiști spanioli la Curtea Domnească.

Sursa: gazetadambovitei.ro